Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Τέλος εποχής


Καθώς αλλάζει η εποχή και μπαίνουμε στο Φθινόπωρο πολλοί ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών θα τα επισκεφτούν ξανά, αν όχι τα Χριστούγεννα, μετά από 7 μήνες περίπου.

Αντίστοιχα πολλές τουριστικές μονάδες θα αναστείλουν την λειτουργιά τους μέχρι την νέα τουριστική περίοδο....

Τί θα κάνουν όμως τα ηλιακά μας σύστημα περιμένοντας τη νέα θερινή περίοδο η οποία θα έρθει σε περίπου 200 και πλέον μέρες; Τι άλλο από το να συνεχίσουν να λειτουργούν, διότι οι συλλέκτες τους θα συνεχίσουν αν απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία γιατί ως γνωστό ο Ήλιος δεν διαθέτει διακόπτη.








ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ “ΗΛΙΑΚΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ” ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ

Η συνεχόμενη απορρόφηση ακτινοβολίας σε συνδυασμό με την μη χρήση ζεστού νερού λόγω απουσίας θα οδηγήσει τελικά σε υπερθέρμανση και στις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει αυτή για το σύστημα μας.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να καλύψουμε τον/τους συλλέκτες μας με ένα ειδικό αντανακλαστικό κάλυμμα το οποίο δεν θα αφήνει την ηλιακή ακτινοβολία να εισέρχεται στην συλλεκτική επιφάνεια.

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι θα ξαναβρούμε το σύστημα μας λειτουργικό και χωρίς βλάβες την νέα θερινή περίοδο γλιτώνοντας έτσι από περίσσια έξοδα και δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Τέλος με την εξάλειψη του φαινομένου της υπερθέρμανσης εξασφαλίζουμε ότι το αντιψυκτικό υγρόπου θα βάλουμε αυτήν την περίοδο για να να μην παγώσει το σύστημα μας κατά τους χειμερινούς μήνες δεν θα αλλοιωθεί αφήνοντάς το απροστάτευτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου